מחפשים מקום מסודר לשים את האוהל קמפינג שלכם? תכירו את חניוני הלילה בחינם של רשות הטבע והגנים שמפעילה ומתחזקת במקביל לעשרות החניונים המסודרים בתשלום מעל ל-100 חניוני לילה בחינם לגמרי ברחבי הארץ מהגליל ועד אילת ולאורך שביל ישראל.
מה יש בחניוני הלילה של רשות הטבע והגנים?
רובם חניוני שלט, מה שאומר שיש בהם מקום בשטח לשים את האוהל ו…שלט כאן יש חניון…
הפרדה בין אזור הקמפינג לחניה
בחלק מהחניונים יש מקומות מסודרים והפרדה עם אבנים גדולות (סהרונים) בין אזורי הלינה והחניה. חשוב מאוד בטיחותית!!. אם אתם מגיעים לחניון וזה לא קיים – חשוב להקפיד למקם את המאהל שלכם בצד הדרך ולא לישון על צירי תנועה ושבילים.
הדלקת מדורות ומנגלים בחניונים
בחלק מהחניונים יש מקומות מסודרים להדלקת מדורות ומנגלים ונקודות לאיסוף הפחמים למניעת שריפות וסתם לכלוך שנשאר בשטח.
שימו לב שבימים חמים במיוחד של חמסינים מודיעים ברדיו שיש איסור להדליק אש מחשש לשריפות, מה שרלוונטי במיוחד לחניונים באזור יערות הכרמל, הגליל או הרי ירושלים.
פחי אשפה מוטמנים
בחלק מהחניונים הוסיפו לאחרונה פחים מוטמנים ואטומים למניעת פיזור הזבל על ידי בעלי החיים במהלך הלילה. אם אין תעשו לכולנו טובה ותקחו אתכם את השקיות ליישוב הקרוב או לפח בבית.
מי שתיה בשטח
יש חניוני לילה כמו החניונים בהרי אילת לטובת השביליסטים שהולכים בשביל ישראל או סתם מטיילים במסלול הרי אילת בהם הובאו לשטח על ידי רשות הטבע והגנים עוקבים עם מים או חיבורי מים לשתיה. ו..כן כמו שכתוב – אלה מים לשתיה לא לג'קוזי….
שירותי שדה אקולוגיים או מבני שירותים
בחניוני מכתש רמון למשל, מיקמו שירותים אקולוגיים ניידים שעוזרים מאוד לשמור על הניקיון בשטח ויוצרים סביבה נעימה יותר לקמפינג. ברוב חניוני הלילה הכרמל, יש שירותים בנויים (במצב סביר יחסית לשירותים פתוחים מבחינת הניקיון והתחזוקה)
איפה יש חניוני לילה בחינם?
החניונים מפוזרים מהצפון ועד נחל שלמה באילת. רובם באזור הנגב ובערבה ויש מקבץ יפה של חניונים במיקומים מפתיעים בכרמל שמתאימים במיוחד לקיץ. מידע על חניונים מומלצים תוכלו למצוא כאן בגו קמפינג ורשימת החניונים המלאה מופיעה באתר רשות הטבע והגנים.
צריך ג'יפ או רכב 4 × 4 כדי להגיע לחניונים ?
זהו שלא תמיד… רוב החניונים נמצאים ממש קרוב לכבישים ולא חייבים רכב שטח כדי להגיע אליהם. לאלא שכן – ציינו את זה בעמוד החניון.
צריך להרשם לקמפינג בחניוני הלילה?
ממש לא. רק אם אתם קבוצה גדולה ומאורגנת של מעל ל-50 איש ואז צריך לתאם, לשלם ולדאוג להביא שירותי שדה ניידים לשטח.
החניונים פתוחים כל השנה?
רובם כן ללא מגבלה, למעט מגבלות מזג אוויר של חום או סכנת שטפונות בנחלי מדבר יהודה, הנגב והערבה. אבל לפעמים יש הפתעות וחניון כרמילה בהרי ירושלים למשל נסגר משום מה השנה בחורף ללינה. לא בטוחים? תשאלו אותנו פה, בפייסבוק או באינסטגרם או במוקד של הרשות בכוכבית *3639
אבל מותר לישון בשטח בכל מקום בארץ לא?
מסתבר שלא… יש מגבלות של משרד הפנים, רמ"י (מנהל מקרקעי ישראל), רשות הטבע והגנים, קרן קיימת לישראל, עיריות ומועצות אזוריות ומקומיות שאוכפות את התקנות השונות.
מוזמנים לעבור פה על החניונים אנחנו מעדכנים כאן בשוטף את הסטטוס של כל החופים והחניונים ואם מותר לעשות בהם קמפינג, כי הדברים דינמיים ומשתנים כל הזמן…
מצאתם טעות? הגעתם לחניון לא פעיל או סגור? אל תשכחו לעדכן אותנו פה בצור קשר של האתר, כדי שנעדכן פה את כולם.
לא בטוחים אם מותר? תוכלו גם לפנות למוקד רשות הטבע והגנים בטלפון: *3639
מה יקרה אם נישן במקום אסור ללינה?
במקרה הטוב תעברו לילה כייפי מתחת לכוכבים ותתעוררו לציוץ הציפורים או רחש הגלים… או לפקח עירוני או של הרשות שיצוץ לכם בפתח האוהל ויבקש ממכם בנימוס לעבור 500 מטר מזרחה מחוץ לשטח השמורה (אמיתי, קרה לנו..) או בפחות נימוס יוציא פנקס דוחות וייתן לכם גם דו"ח…
מעדיפים חניונים מסודרים בתשלום עם מקלחות, מי שתיה ומזנון? הכנסו למערכת ההזמנות של רשת חניוני הלילה של רשות הטבע והגנים: